Ocean blue








Inspiration - Kjol

Den här tjejen har stil!







www.fannylindblad.blogg.se






Photo shoot by Sonja;)

Här kommer ett par bilder ifrån idag.





Foto: Sonja Edström


Tack vännen!!

Mysig helg med finisen Sonja

Förlåt för dålig uppdatering. Jag har inte orkat blogga på ett par dagar men här kommer en liten summering av min helg.

Fredag
Slutade skolan tidigt och åt lunch på thai woken. Sedan spenderade jag lite tid i stan med Julia och Ida innan jag åkte hem till Sonja vid halv 3. Där åt jag minst fyra mandariner för att stilla mitt sötsug och kollade på top model. Klockan halv 6 åkte jag vidare till träningen.

Vi började med att improvisera till musik och det är ju kul, men jag var väldigt dålig för alla andra var uppvärmda medan jag kände mig stel som en pinne. Efter improvisationen övade vi lite hopp och piruetter och avslutade med programträning. Jag åkte igenom mitt program med musik för första gången sen tävlingen i Täby, kommer inte ens ihåg när den var. Jobbigt var det i alla fall och jag åkte det två gånger direkt efter varann för att träna upp konditionen. Jag lyckades stå min dubbel salchow båda gångerna vilket var skönt eftersom jag tappat så mycket på mina hopp under jullovet. Jag lyckades göra biellman också och Matilda fångade det på bild så jag ska försöka få henne att lägga upp den.

Lördag
Jag vaknade flera gånger under natten av att jag hade jätteont i knät och när jag gick upp på morgonen kunde jag knappt gå på benet. Jag fick sälja min hopplektion för knät gav sig inte. På eftermiddagen träffade jag Sonja vid centralen och vi tog tåget till Läggesta, eskilstuna, där hennes pappa bor.

Vi fick en väldigt god middag och hann spela både alfapet och se filmen the shining, som för övrigt sög(det ska vara en skräckfilm, men Harry potter är läskigare), innan vi gick och la oss. Sen låg vi mest och pratade hela natten om allt och inget innan vi till slut somnade på våra madrasser inne i pappans atelje.







Söndag

Idag har vi hunnit med mycket. Vi såg filmen Jag saknar dig när vi vaknade och hade ätit frukost, sedan gick vi ut för att fota mig lite, några bilder kommer upp snart. Sen åkte vi lite pulka. Det har jag inte gjort på år men det är alltid kul. Eftermiddagen spenderades väl mest framför datorn och med Sonjas lilla halvsyrra Isabella. På tåget hem var vi så trötta att vi fnissade åt ingenting och nu ska jag snart sova. Även om det är kul att vara ute på äventyr är det alltid så mysigt att komma hem igen.


Hårkur

Nu när vintern har kommit och jag har varit sjuk har jag tappat en del hår och det som är kvar är relativt livlöst och behöver fräschas upp. Nu har jag fått hem en del produkter från ett tyskt företag som heter Sanct Bernhard och ska vara duktiga på sånt här.

Det jag har köpt är allså:
- Ett schampo som ska ge håret näring och volym
- En hårolja som man tar i håret en stund innan man duschar som också innehåller en massa bra saker samt återfuktar hårbotten.
- Kapslar man ska svälja som innehåller olika vitaminer och tillskott som håret behöver
- Silikonspray med kamomill som gör att håret ser mindre slitet ut och ger det glans.

Jag kan inte påverka håret jag har just nu men med hjälp av de här produkterna kan jag få det nya håret som kommer att bli strakare och friskare. Nu hoppas jag verkligen att det fungerar!

Förutom dessa produkter fick jag även med lite hudlotion, någon kräm som ökar blodcirkulationen samt en hårborttagningskräm.


Bygga muskler!

Den här bilden möttes jag av på facebook i morse. Jag är helt faschinerad. Hur snygg är inte människan? Jag visade bilden för Anina och Linda och nu ska vi ta tag i vår träning. Jag blev verkligen enormt peppad till att bygga mer muskler för att få en kropp som denna. (Bortsätt från axlarna som jag inte vill ha bredare än dem är...)



Vit fransk manikyr

Jag målar väldigt sällan vanlig fransk manikyr på mina naglar. Visst naglarna ser fräscha ut, men jag tycker att det ser lite tråkigt ut jämfört med de andra manikyrerna jag brukar ha. Dessutom tycker jag att det är väldigt svårt att få det bra. Det är något med vitt nagellack som gör att det antingen är väldigt tunt så att man måste måla jättemånga lager eller så är de jättetjocka så att det automatiskt blir tjockt i alla fall. När man väl fått en täckt uta så tar det jättelång tid för det att torka och sen krackelerar manikyren efter bara någon dag. Ibland lyckas jag bra men oftast lägger jag en massa tid och sen blir det förstört.

Igår provade jag en ny metod, att istället för att måla med pensel på fri hand så satte jag mallar på naglarna och duttade med svamp. Det krävdes ca fyra tunna lager innan det var täckt och det torkade nog lite snabbare än annars men det blir lätt så fula kanter på manikyren när man målar med mall, det blir mer som en tydlig tjock kant.

Här är i alla fall bilder på hur mina naglar ser ut just nu:



Har ni några tips på hur man får en fin fransk manikyr? Föredrar ni att måla med eller utan hudfärgat lack?

T.G.I.F

Var bara tvungen att ha just den rubriken. Det var i princip vad vi satt och pratade om hela sista timmen av dagens mattelektion. Sen kom Sonja också och hälsade på. Vi skulle till teijas skateshop på birgerjarlsgatan efter jag hade slutat och hon slutade långt innan jag. Vi fick en liten trevlig pratstund i alla fall. På affären hittade vi väl inte så mycket. Färre snygga dräkter än vanligt faktiskt.



Kvällen har kanske varit lite väl lugn. Skrev klart fysiklabben (förstår inte hur jag klarade det på en fredag) och åt tacos med familjen. Sen såg jag det senaste avsnittet av gossip girl och mådde allmänt bra. Imorgon är det ridlektion igen och sen på söndag är det träning. Får se om jag hittar på något spännande i helgen men jag har inte direkt något planerat än (förutom ännu en fysikinlämning som kommer ta  för lång tid att göra och ska vara inne på söndag). Ibland älskar jag att gå natur...

God natt!

Mitt nyklippta hår

Jag kom på att jag glömde att lägga upp en efterbild på mitt hår. Kanske för att det blev så himla kort och jag saknar mitt långa hår väldigt mycket fortfarande men här kommer en förebild och ett par efterbilder.

Före:


Efter:
Platt


Väldigt lockigt


Bättre volym fick jag men jag känner mig ganska barnslig med kort hår.


Träningen igår

Igår hade jag alltså träning efter skolan. Först hade vi fys i en timme och jobbade nästan bara med framsida lår (jag är helt död i benen idag). Vi tränade även lite på rotationer och stretchade. På istimmen lyckades jag äntligen få till det där med hopp lite. Jag stod i alla fall axel och dubbel salchow, ca tre av varje bara men det är framsteg ifrån förra veckan. I slutet av träningen fick jag kramp i foten (som vanligt...) och var tvungen att gå av och vila. Krampen släppte inte på över en kvart! Jag hatar att jag alltid får kramp, det är så himla äckligt och gör onödigt ont.


(ett gäng glada saskare)

Idag har jag egentligen träning igen men eftersom jag slutar samma tid som träningen börjar hinner jag inte gå på den. Istället ska jag åka en sväng till ridskolan och sitta i möte och äta massvis med fika. Nu har jag en timme innan jag ska åka till skolan så jag måste ta tag i labrapporten som ska vara inne på söndag samtidigt som en annan uppgift som jag inte börjat med än.

Ha en bra dag!

Håltimme

Älskar onsdagarna på sen vecka...
Börjar idrotten halv 9-halv 11 och sen har jag håltimme till typ 2. Så nu sitter jag här och pluggar lite fysik medan resten av klassen har ind-val, men det är väl bra det eftersom jag för en gångs skull får något gjort.


Frissan imorn

Mitt hår har blivit så himla långt och tunnt nu på slutet. Jag måste ha tappat en massa hår för det känns så mycket tunnare än förut. Dessutom är det väldigt risigt och slitet så det är verkligen på tiden att jag klipper av det. Samtidigt som det är lite sorgligt eftersom jag gillar att ha långt hår vill jag bara bli av med trasslet nu och få tillbaka det tjockare och lockiga svallet jag ska ha.




Imorgon bitti ryker det!

Kram och god natt!

I brist på inspiration

Jag hade tänkt mig en mörkblå fading fransk manikyr. Jag bestämde mig för att prova att använda make up-svamparna jag köpte för ett tag sen, och herregud vad svårt det var när man var van vid glesa svampar. Eftersom den här svampen var så tät blev det mest kladdigt och ojämnt. Därför bestämde jag mig för att måla hela naglarna men den ljusaste färgen var svår att få jämn eftersom den var så tunn så det ser mest slarvigt ut faktiskt... Nej, det här var inte min bästa manikyr.


Söndag

Idag började jag dagen med träning. En timme is och sen en timme balett. På isen jobbade vi mycket med steg första halvan och sen hoppade vi ögel och flip. Jag har verkligen tappat alla hopp nu när vi har haft julpaus men dom kommer nog tillbaka snart.


SKK pokalen 2011 Foto: Sonja

Ekerölägret sommarn 2011 Foto: Sonja

På baletten värmde vi upp med vanlig balett och sen dansade vi någon irlänsk dans. Det var jättejobbigt för benen och allmänt annorlunda. På slutet stretchade vi och jag hade glömt bort hur jobbigt det var och hur ont det gjorde! Mådde ju illa för att det gjorde så ont. Så ska det nog inte kännas, men men, det är så skönt sen när man är färdig och helt mjuk i kroppen. Problemet är att jag har fått broskbildning i ljumsken som gör att den låser sig och är allmänt knepig så jag kanske måste sluta stretcha i splitt innan jag får ont av brosket.



Efter en träning i maj 2011 Foto: Sonja

Efter träningen följde Sonja med mig hem. Tanken var väl att vi skulle plugga lite fysik men det blev ju inte riktigt så. Mysigt hade vi i alla fall och vi fick prata av oss lite. Nu har jag frecis suttit och kollat på filmen the road med familjen. Bra men väldigt tung film.

Nu ska jag sova för även om jag börjar kvart i två imorgon så måste jag upp och ta tag i fysiken som jag har så mycket i just nu.

God natt!

Är du lik någon kändis?

Jag har under de senaste åren flera gånger fått höra att jag är lik vissa kändisar. Det roliga är att det handlar om personer ifrån helt olika kretsar och umgängen som tycker likadant. När jag ser bilder på kändisarna har jag däremot ganska svårt att se likheterna, men kul är det i vilket fall. Personerna är ju snygga, så jag blir glad över komplimangerna. Här är kändisarna(högst upp = flest personer har kommenterat likheten) som jag ska vara lik. Kan ni se några likheter?

Amanda Renberg
"Hip hip Hora-tjejen"




Taylor Swift



Laura Vandervoort
Från Smallville





Också några bilder på mig...




Lik? Nej! Eller? Kanske Amanda lite grann. För det mesta tror jag att håret kopplas ihop med personerna mer än ansiktet.



Överdrivet eller snyggt?

Vad tycker ni?


Var är vattnet??

Kom hem efter en ridlektion på Gabbi, som gick bättre än förra veckan i alla fall, och skulle ta en skön varm dusch. Vrider på kranen och så kommer det inget vatten!? Vad hände där? Jag vill inte sitta här och stinka häst och känna mig allmänt ofräsch. Den som har stängt av vattnet får väldigt gärna sätta på det igen så fort som möjligt. MVH en sönderfrusen Linnea.

Igår och idag

Igår tränade jag för första gången efter jullovet. Vi hade en timme fys först och en timme is. Eftersom jag har varit sjuk ganska länge var det ovanligt jobbigt. På fysen hoppade vi hopprep, satt i stolen i totalt 4 minuter, hopppade och stretchade. Jag var svagare än vanligt men också vigare eftersom musklerna har vilat.

På marken var min axel bättre än vanligt men när jag skulle hoppa den på isen gick det apdåligt. Jag kom runt på den första men slarvade i landningen och på mitt andra försök ramlade jag och gjorde illa mig så då började jag fega och öppnade upp mitt i luften så att rotationen stannade. Dubbel salchow gick också dåligt och jag kände på alla hopp att jag var lite osäker. Hoppas att hoppen kommer tillbaka snart. Piruetterna gick i alla fall helt okej.

Efter träningen satt jag och Sonja kvar och pratade i nästan två timmar innan vi gick till tunnelbanan. Det var jättemysigt och skönt att få prata av sig när vi inte setts på så länge. Hem kom jag 20 över 11 och jag somnade strax efter 12. Tur att jag hade sovmorgon idag och började halv 10.

Idag har jag inte gjort så mycket, skolan var ganska slapp. När vi hade slutat gick vi till Sandys och åt/fikade en stund. Egentligen hade jag träning idag men eftersom jag har varit sjuk så vilar jag nu så att jag kan träna imorgon och på söndag.


Tillsammans klarar vi allt;)

Metallic nails

Nu har jag testat det nya metallfärgade nagellacket jag köpte på H&M. Det torkade ganska fort men luktade väldigt starkt. Tyvärr tycker jag inte att det passade så bra på långa naglar så jag ska nog inte behålla färgen på men den var fin och så fort jag filar ner naglarna ska jag måla dem i den här färgen.


(förlåt för dålig bild men kameran ville inte hitta fokus)

Test - bleka/grovrengöra naglarna

När man målar naglarna ofta och mycket utan att använda baslack och låta dom vila regelbundet finns en risk att de blir missfärgade eller gulnar. Det ser ju sådär hyffsat fräscht ut och man vill ju kunna gå utan nagellack utan att skämmas. Jag hittade i alla fall ett tips på internet att man kunde bleka och rengöra sina naglar med hjälp av saker man hittar hemma i köket så jag provade...

1. Rengör naglarna ifrån nagellacksrester.


2. Ta två matskedar bakpulver och en matsked citronsaft.


3. Vänta tills det bubblat färdigt.


4. Gnugga in "smeten" på naglarna och låt det sitta i 5-10 minuter.

5. Skölj bort smeten noga och smörj in händerna med handkräm.

Färdigt!


FÖRE:


EFTER:


(glömde fota innan jag tog på topplack därför är naglarna mycket glansigare på bilden under, men topplacket har ingen färg så det ska inte göra någon skillnad)

Så, blev någon skillnad? Jag tycker att naglarna blev lite vitare men dom var ju inte extremgula innan. Jag tror att man kanske behöver göra om det här några gånger innan resultatet blir toppen men det verkar funka.

Första dagen i skolan

Idag började skolan igen. Inleddes med en psykiskt jobbig fysiklektion där vi bland annat fick reda på att vi ska ha halvterminsprov på allt vi gjort om lite mer än två veckor och jag kommer inte ens ihåg en tredjedel. Dessutom har jag två inlämningar i fysiken som ska vara inne några dagar inne och som jag inte börjat med än. Stress!

Efter skolan gick jag, Linda och Anina till falafel och jag åt Kebab för första gången. Jag är väldigt efter, jag vet. Men gott var det så där hade jag missat något.

Just nu sitter jag och sista-minuten skriver på vårt folkhälsoarbete som ska redovisas imorgon. Åh vad jag längtar till nästa lov redan...Bara 6 veckor kvar:)

Kram, Linnea


Skins

Jag vet inte varför, för man blir i princip deprimerad av den, men jag älskar serien Skins. Jag har sett alla säsonger och nu kommer snart en ny ut. Så i väntan på det nya utsläppet har jag kollat på MTVs (USAs) tolkning av serien, dom har gjort en egen som utspelar sig i US istället för UK. I USA blev serien ingen hit direkt, efter en säsong verkar det som att dom gav upp och det förstår jag nästan för hela grejen med skins är att den utspelar sig i England. Man får inte alls samma känsla av den amerikanska tolkningen och man saknar den brittiska accenten. Har ni sett någon utav skins-serierna? Vad tycker ni om dem?

Skins UK första generationen


Skins US första generationen (Vissa karaktärer är ändrade/ nya i den här tolkningen)


Kanske inte den mest praktiska manikyren...

Men jag tycker att den är ganska cool.


Sista dagen på lovet

Idag är det sista dagen på lovet och man borde verkligen göra något jättekul idag. Istället sitter jag och försöker komma igång med en fysikinlämning som jag hade tänkt bli färdig med på lovet, men självdiciplinen kan ju inte alltid vara på topp. Hade jag satt mig med detta i börja av lovet hade det varit ganska lätt men nu har jag glömt bort allt som har med energi, värme och effekt att göra. Får se om det kommer tillbaka om jag läser igenom de alldeles för många sidorna i boken...

Den här veckan är den sista veckan på höstterminen och också den sista chansen att visa vad man går för. Vi skulle läsa the Beach på engelska under lovet för att ha ett seminarie den här veckan. Jag har läst 167 sidor och boken är 440. Jag hoppas verkligen att Helena förstår att jag inte har kunnat läsa i min normala takt när jag har varit sjuk från den 22 dec till den 7 januari.

På onsdag börjar konståknigen igen. Jag hoppas att jag är tillräckligt frisk för att vara med. Sonja är där då och jag har saknat henne så himla mycket nu när vi inte setts på hela lovet. Snart är hennes axel bra och då kan hon börja träna igen, jag hoppas det går fort för hon är saknad på träningarna:)

Ha en skön dag, Linnea

Snabbshopping i sickla

Idag skjutsade pappa mig till sickla för jag skulle till the Horse och kolla på ridbyxor. Ett par svarta Pikeur Lugana slim fick jag med mig hem, dom är välbehövda. Sen fick jag lite tid över innan jag skulle hem så jag gick in på H&M, där jag har presentkort, och köpte två budgetnagellack och foundationsvampar. Jag tänkte testa och se om det faktiskt är lättare än med en vanlig svamp.

Här är inköpen:

Ridbyxorna är typ grå på bilden, mina är mycket svartare.


Den som ser grå ut är mer mörk silver med glitter i.

Kram, Linnea

French manicure - Golden dust

Såhär gör du:
1. Måla tippen med topplack, se till att få en fin linje längs kanten.
2. Doppa dageln i glittret eller pudret, det gör inget om glittret hamnar utanför tippen.
3. Vänta tills nagellacket under torkat.
4. Ta en mjuk borste och borsta bort onödigt glitter.
5. Måla över med topplack för att glittret ska sitta kvar.
sätt på något roligt klistermärke eller måla till något själv.
6. Måla topplack över hela nageln.
KLART!
Kram Linnea

Jag vill gärna veta resultaten

Eftersom ganska många verkar gilla det här med tutorials och tips blir jag lite nyfiken, provar ni att göra dom på er själva? Eller hittar ni på alldeles egna manikyrer? Kommentera gärna och säg hur det gick eller skicka in en bild till min mail ([email protected]) så jag kan se och om ni vill dela med mig här på bloggen. Jag behöver ju också ny inspiration hela tiden. Tack och lycka till:)
Kram, Linnea

Lördag

Åkte och red på förmiddagen men sen fick jag ont i huvudet och åkte hem. Nu sitter jag och sista-minuten-pluggar såhär ett par dagar innan skolan börjar, men det är ruttet att plugga på lov...Jag har ingen koncentration över huvud taget. Egentligen hade jag planerat utgång ikväll men jag känner mig inte helt frisk så jag stannar hemma istället. Var inte så taggad ändå.
Om jag orkar ska jag måla naglarna ikväll men vi får se hur det blir med det.
Kram, Linnea

Försök till manikyr från fashion week

Jag tyckte att den här manikyren var väldigt cool och tänkte försöka göra en liknande. Dock var det jättesvårt att fota resultatet eftersom min manikyr blev ganska mörk och för att naglen glänste så mycket, men här är en jämförelse:






Det blev ju inte jättelikt men jag är nöjd med min ändå.

Kram, Linnea

In need of ridbyxor

Jag är sjukt trött på alla mina rutiga ridbyxor. Jag hade en period då jag tyckte att det var det snyggaste som fanns, men det var länge sen. Nu har jag tjatat i ett år på att jag vill ha ett par helskodda och enfärgade ridbyxor. Helst ska det vara ett par pikeur men så snål som jag är kommer det väl säkert sluta med någon budgetvariant där dragkedjan går sönder efter några veckor.

Nä just nu vill jag bara bort ifrån alla mina rutiga byxor. Jag förstår inte hur jag kan ha BARA rutiga byxor. Åker nog in till Horse i sickla, hästbiten eller lyckås på måndag och slår till. Då kan jag passa på att kolla lite på ridtrumpor och väst också. Det är ju alldeles för varmt att rida med jagcka i vinter så jag funderar på att införskaffa en väst också.

Jag tar tillbaka det jag sa om mitt nya vita nagellack...

Det torkar aldrig! Jag satt och väntade och väntade och till slut tog jag på glitter över för att det skulle suga upp lacket lite och torka fortare men det fungerade inte heller så till slut efter säkert två timmar så drog jag av lacket, det var så mjukt att man bar kunde trucka ett finger emot och bra bort lacket. Det känns inte så värt när man har suttit så länge.


Ibland hatar jag nagellack. Vid situationer som denna där man bara slösar bort jättelång tid och sen ger upp och tar bort allt. Usch!

Fading - Tutorial

Eftersom det har blivit efterfrågat tänkte jag visa hur man kan måla naglarna såhär:




Det finns flera sätt att gå till väga på men jag föredrar att dutta med en svamp istället för att måla med en pensel. Med en svamp får man en finare övergång och man slipper den där randiga känslan. Jag gick in på youtube och letade efter bra tutorials på hur man gjorde men hittade ingen som gjorde exakt som jag.
Här är i alla fall en video som visar en teknik som liknar min:



Man behöver:
- ett underlägg som man kan hälla ut nagellacken få för att dutta eller blanda nya nyanser. (det ger finast övergång)
- En eller fler svampar. Man väljer själv hur tät man vill ha. Jag kan själv känna att det är svrt att få en suddig kant med en makeup-svamp eftersom de är så himla täta, men alla andra verkar ju lyckas bra med det.
- Helst ett glitterlack eller ett topplack och glitter i en matchande färg. (Det jämnar ut effekten och ger designen en kick)
- Minst tre olika nyanser på nagellack. (har man bara två så går det utmärkat att blanda lacken och skapa fler olika nyanser, då får man ett bättre resultat och en finare övergång)
- TIPS: Måla inte lacket direkt på svampen och dutta, då får du för mycket lack åt gången utan dutta på ett underlägg och den på nageln:)

Annars är det bara att testa på! Lycka till:)
Kram, Linnea

Mysigt dygn

Min hosta är nästan borta så nu har jag äntligen gjort något. Igår kväll träffade jag Fanny och Felicia och åt pizza, kollade på film, drack te och pratade hela natten. Klockan 4 insåg jag att det var drygt två timmar kvar tills jag skulle gå upp så vi gjorde oss i ordning och gick och la oss. Vi pratade i en timme till innan vi somnade efter 5.

Halv 7 gick jag upp och åkte till stallet för att rida. Jag fick Zeb som jag tycker så himla mycket om ifrån marken men som är så himla svår att rida. Det gick bättre än förra gången så jag tror jag är nöjd.

Efter lite stallsysslor och lunch satt vi mest och pratade om allt och ingenting. Det har varit så himla skönt att få prata av sig nu när jag varit ganska tyst i drygt två veckor. Det finns många fina människor i min omgivning och det är skönt.

Ungefär samma tid dom jag åkte hem brukar jag vakna nu såhär på lovet. Det är ganska hemskt nu att inse hur mycket tid man förlorar på att sova så länge. Min dumma medicin har gjort att jag har kunnat sova hur mycket som helst och ändå alltid sova gott. Det är ju ganska skönt ett tag men den får man panik över att man inte utnyttjat tiden. Sovit ut har jag i allafall om man bortser från i natt då.

Nu ska jag ta tag i lite skolarbeten som ska vara färdiga till nästa vecka.
Kram, Linnea

Water marbling

Provade att göra en marbling effekt på mina naglar igår men jag hade tyvärr inga bra lack som spred ut sig som dom skulle och när färgen väl satt på nageln gled den av. De säger att det krävs erfarenhet och bra lack för att man ska lyckas och jag kan intyga att det är INTE så lätt som det ser ut. Jag förstår inte hur de lyckas...

Här är min nagel:

(Tog mina fulaste och billigaste färger för det går åt väldigt mycket lack)

Här är hur det ska se ut:

(http://mysimplelittlepleasures.blogspot.com)

Nu hade jag inte samma mönster som henne eftersom jag hade en mindre kopp för att slippa använda så mycket nagellack.

Här är en tutorial på hur hon gjorde sina coola naglar. Det ser så himla enkelt ut!


Vårens nageltrender

Refinery29 har gjort ett repotage med de 13 häftigaste trenderna ifrån årets fashion week. Här kommer några av vårens nya och roliga trender...

1. Matcha

Samma färg på läppar och naglar är det som gäller i vår. Gärna ska nyanserna gå i rött eller mot orange, det kommer alltid att gå hem.

2. Utväxt effekt

Nu är den här, trenden där man SKA lämna en del av nageln utan lack. Nu behöver vi inte oroa oss för att kladda utanför för nu kan vi hoppa över att måla de jobbigaste områdena. Snyggt? Jag vet inte, men definitivt nyskapande.

3. Nude

Måla dina naglar i samma ton som din hud!

4. Fade


fading effekten är här för att stanna, notera att naglarna hos dessa modeller är mörkast längst in och ljusast ute på tippen.

5. White

Helvita naglar är fräscht i vår.

6. Polkadots

Prickiga ska naglarna vara.

7. Runda tippar
Kanske den största skillnaden för i år. Inga mer franskmanikyr-rakfilade naglar. Nej, nu ska tipparna vara långa men rundade. Det kan ni se på bilderna ovan. Ingen har en rak tipp...

Vad tycker ni om trenderna? Kommer ni att haka på någon av dem eller fortsätter ni i samma stil som förut?

Läsarstorm

Idag har jag haft riktigt många läsare här på bloggen. Fler än jag har haft på riktigt länge vilket är jättekul! Jag tolkar det som att ni blev nyfikna på mina tips gällande naglar. Ska jag fortsätta med liknande inlägg? Ge mig förslag på vad ni vill läsa så att jag kan göra det roligare för er, och tveka inte på att kommentera mina inlägg. Jag blir bara glad:)

Nu har jag provat mina nya lack


Nu har jag provat alla dessa lack. Jag orkade inte vänta på att dom skulle torka helt mellan lagrena så jag vet fortfarande inte hur bra dom torkar, testade mest för att se färgerna.

Lacken ifrån maybelline och det från viva la diva var samtliga väldigt rinniga och tunna. Det vita däremot hade en skön formula och en perfekt pensel för fransk manikyr.

Lager 1:

Som ni ser är lacken ifrån maybelline väldigt tunna och ett lager täcker väldigt dåligt medan ett lager av det vita lacket täckte väldigt bra.

Lager 2:

Här ser man att det blir mindre genomskinligt men det är fortfarande lite transparant så ett tredje lager behövs i alla fall på den ljusa blå.

Lager 3:

Här börjar det likna något. Efter tre lager är jag nöjd...

Det vita lacket var klart bäst och de från maybelline hade fördelen att i alla fall torka ganska fort till skillnad från viva la diva-lacket som var jättekladdigt när de andra torkat till ytan.

Såhär gör man leopardmanikyren


(kladdig och slarvigt gjord)

Eftersom många gillade leopardmanikyren som jag la upp för ett tag sen bäddar jag in en video ifrån youtube som visar steg för steg hur man kan göra en liknande.


Hemligheten bakom starka och friska naglar


Vad dina naglar växer till för form är svårt att göra något åt. Formen har vi fått den genetiska vägen. Hur starka naglarna är och hur långa de kan bli innan de går av eller fnasar sig kan man däremot ofta påverka. För vissa är det dock lättare än andra.


Jag har turen att ha naturligt "kloformade" naglar och de är därför också hyffsat starka. Problemet för mig blir istället att mina naglar efter en viss längd kröker sig så mycket innåt att det blir fult och fingrarna svåra att använda. Jag har fått många fina komplimanger om mina naglar och många undrar hur de kan vara så starka. Därför tänkte jag ge er några tips på hur man kan förbättra nagelkvalitén lite extra.


1. Om man som jag målar naglarna regelbundet betyder det också att man utsätter sina naglar för mycket nagellacksremover. Detta skadar nageln enormt och vi måste därför hjälpa den att "återhämta" sig innan vi målar på ett nytt lager lack. Aceton, ett sorts alkohol som är vanlig i nagellacksborttagningar, torkat ut nageln så mycket att man bara efter några sekunder efter användning kan se att nageln fnasar upp sig. Var därför snabb med att skölja nageln under vatten så att acetonet spolas bort.

2. När du tagit bort lacket ifrån alla fingrar och sköljt dom under vatten är det viktigt att polera nagelns yta. Detta kan du inte göra mer än ett par gånger i månaden för annars tunnas nageln ut. Det som händer när man polerar nageln är att man hjälper den att producera sin egna återfuktning och olja. Ytan blir blank och skyddas mot missfärgning och uttorkning.


3. Efter att ha polerat nageln skulle jag rekomendera en nail-strenghtner, en vätska som penslas på nagelspetsen och stärker den så att den blir hårdare. Ta inte detta för ofta för då förlorar nageln sin flexibilitet och kan därför gå av av den anledningen istället. Jag använder en produkt ifrån Mavala som jag tycker har fungerat bra för mig. Nu har jag ganska starka naglar redan så jag använder bara den här produkten ca varannan månad eller något sådant.


4. När nageln sugit åt sig strenghtern kommer den viktigaste produkten av dem alla. Nageloljan. Det finns hur många olika sorter som helst och skulle jag rekommendera en så är det en med d-vitamin i. Annars spelar det inte så stor roll vilken ni använder. Naglarna älskar olja. För ett så bra resultat som möjligt ska man smörja in dem minst två gånger om dagen. Oljan går bra att ha ovanpå lack, det är bara att droppa en droppe på nageln och massera in. Jag använder inte olja riktigt så ofta utan snarare för att återfukta efter att ha användt aceton, men olja gör underverk! Jag har två olika oljor. En ifrån ett märke som heter Premier. Den innehåller olika vitaminer och mineraler bla från döda havet. Den luktar jättegott och är superbra. Den andra kommer ifrån ett tyskt företag som heter Sanct Bernhard. Den är baserad på aprikos-avokado och makidamiannötolja. Den har en lukt av citron. Den här produkten är ganska ny så jag har inte så bra koll på hur den funkar men den är skön att applicera.


5. Avlita gärna med en skön handkräm för att återfukta fingertopparna som ochså blir torra av acetonet. Här är min favorithandkräm, också från Premier.


6. Vet du? Du kan påverka dina naglar innifrån också. Det är den största påverkan du kan göra. Naglar växer fort och blir starka om man äter mycket fibrer. Byt ut havregryn mot fiberhavregryn och vitt bröd mot bröd med fibrer. Pasta med fullkorn eller fibrer smakar lika gott som vit pasta och du får friska, starka och snabbväxande naglar på ett kick! Äter man fiberhavregrynsgröt till frukost varje dag kan naglarna växa en mm varje dag. Det funkade i alla fall för mig.



Hoppas ni har lärt er något nytt! Ta hand om era naglar så kommer de att hålla längre;)

Shopping

Idag tog jag mig in till stan en svääng men jag orkade inte gå så länge på grund av min medicin (som jag såg innehöll 96% etanol!:O). Hostan är i alla fall bättre så jag bestämde mig för att börja göra något av mitt lov nu när det bara är en vecka kvar.

Rotade i mammas garderob för ett tag sen och hittade den här kavaj/coaten den är i typ ull så den är jättevarm även fast den är tunn så den hade jag på mig idag. Den var verkligen jättemysig. Den är mörkblå men bå bilden blev färgen lite konstig.




Lite saker hittade jag på både rea och till ordinarie pris.



Två koftor ifrån H&M

En svart värska från Accent

Och sen självklart några nagellack också. Jag letade efter glitter i fler färgen men hittade ingenting så jag kanske skickar efter istället.




Alla dessa märken på nagellack är nya för mig så jag hoppas att dom torkar fort och håller bra.

Kram, Linnea

Inspiration

Sitter och tittar runt på olika nagelbloggar för att få lite inspiration till nya manikyrer. Dock tycker jag att det är svårt att hitta exempel där personer varit kreativa och det mesta ser likadant ut men det är ju samma sak med mig. Jag kommer ju sällan med egna och roliga ideer jag med.

Här är några manikyrer ifrån bloggen:
www.naglarisundsvall.blogspot.com








Nyårsafton

Efter att ha proppat i mig ipren och och hostmedicin som innehåller både 96% etanol och en del morfin kunde jag till slut åka iväg till Ulrika för att fira nyår. Helt borta i huvudet var jag men jag hade trevligt ändå. Kändes mest som om jag drömde och typ gick i sömnen, en riktigt konstig känsla måste jag säga. Var väl kanske inte så social som jag brukar och måste ha sett rätt så efter ut när jag satt där och försökte hänga med i samtalen. Men bättre att vara host- och feberfri och kunna vara där än att sitta hemma och ha så tråkigt så att jag spricker. Däremot blev jag ju lite besviken när alla andra skålade med skumpa och jag inte kunde skåla med dem, det är ju inte en hit att dricka alkohol med morfin i kroppen.

Hem åkte jag vid halv två för då började hostmedicinens effekt avta och jag ville inte hosta ner alla på festen så då fick jag tacka för mig och åka hem till sängen.

Idag är en sån där dag då alla är bakis och beställer hem pizza tillsammans med alla vänner de firat nyår med men jag sitter här hemma lika sjuk som tidigare och hoppas att jag ska slippa den här hostan snart. Man blir så himla trött av att hosta så mycket och dessutom ha morfin i kroppen. Jag har försökt hela lovet att ta mig igenom en bok på engelska som vi ska ha läst färdigt till efter lovet men efter ett kapitel eller två så slutar ögonen att fokuresa och jag somnar istället. Boken är 440 sidor och jag har hittills lyckats läsa 106. Ganska skönt i och för sig att kunna sova hela tiden men jag kan ju inte få någonting gjort.

Hoppas mina lärare förstår att jag har varit dålig så att det inte gör något att jag blir lite sen med alla inlämningar och böcker mm...

Planen att jag skulle hinna träffa alla mina vänner på lovet går ju sådär kan man ju säga och det blir färre och färre dagar kvar på lovet. Nä, nu måste jag bli frisk!

RSS 2.0