Höstlov!!

Jag har inte bloggat på jättelänge, hade så himla mycket att göra i skolan så jag hann varken träna eller blogga. Deppigt värre. Men nu är det lov och jag började lovet med att tillsammns med min bror åka tre olika bussar till nynäshamn för att ta båten till gotland, stanna i 16 timmar och åka hem igen. Idag har jag mest slösat bort hela dagen och sett Insidious, grymt konstig och obehaglig då och då. Nu sitter jag och väntar på att fiskgratängen ska bli klar och sen ska jag sitta helt lonely och kolla på gossip girl hela kvällen. Känner inte för något annat just nu. Ha de gött! Kram, Linnea


Min bror är söt när han är oförberedd på foto...

Här skulle han leka lite mer manlig men lyckades väl sådär...;)

Försökte fota Visby och här är resultatet...

Farmors brudklänning som är ca 60 år gammal. Passade faktiskt ganska bra på mig storleksmässigt:)

Mina vader dödar mig!

Benjamins dumma hoppövningar har seriöst dödat mina vader. Det gör så himla ont när jag går...

Idag har jag iallafall varit i skolan tidigt och förberett en powerpoint och sen haft psykologi, matte och biologipresentation. Imorgon ska vi förbereda inför vår essä på svenskan och jag har bara börjat lite grann. Jag får sitta med den ikväll för sen imorgon måste jag börja plugga fysik ibför provet på torsdag. Jagorkarintemedpluggetjustnu.

Det blir nog ingen träning för mig imorgon men förhoppningsvis hinner jag träna på onsdag.

Hörs senare! Kram, Linnea

Nu ger jag upp!

Har suttit och försökt hitta likheter och skillnader mellan mansideal under antiken, medeltiden och nutiden. Arbetet går ut på att skriva en essä där vi jämför olika litteratur ifrån tre olika epoker. Mycket ointressant...Jag har kommit en liten bit men det har gått segare än jag har tid med. Nu ska jag sova. Får fortsätta imorgon kväll istället Godnatt!


Flitig?;)

Chillarhelg

Igår kväll åkte jag hem till Carro och hade myskväll. Vi såg filmen "the switch" (inte säker på namnet) och sen slocknade vi vid 12. Båda var jättetrötta så det var grymt skönt. Halv 8 vaknade vi och gjorde oss iordning snabbt för att Carro skulle hinna till stallet i tid (Hon skulle tävla).

När jag kom hem åt jag en extra frukost och packade iordning väskan innan jag åkte till bromma för att träna en timme Is och ha balett. Det var bara jag och Vera som kom på träningen så vi fick väldigt mycket hjälp. Min dubbel salchow har blivit mycket bättre, jag kommer runt men när jag ska landa så touchar jag i med vänster foten (ajabaja). Efter dubbel salchow hoppade vi axel och det gick bra idag för en gångs skull. Lyckades stå flera stycken varav den sista faktiskt blev väldigt bra. Lutz hoppade vi också och jag provade att hoppa dubbel även på den. Men det är mycket svårare än andra dubbelhopp eftersom den är två hela varv i luften och det är svårt att hinna rotera färdigt.

På baletten hoppade vi en massa småhopp så jag och vera var helt skakiga i vaderna när vi var klara. Herregud vad jobbigt det kan vara!

Nu ska jag sätta mig och förbereda min svenska essä och sen ska jag fortsätta att bara ta det lugnt.

Puss och kram, Linnea

Long time no see...

Nu har jag inte uppdaterat sen i måndags. Jag har så mycket den här veckan så jag har helt enkelt inte haft tid. Tränat har jag gjort tisdag och fredag och imorgon har jag träning igen. Ridningen är ersatt med löshoppning idag och när jag vaknade i morse kände jag verkligen inte för att gå så jag stannade hemma.

Just nu städar jag mitt rum och lyssnar på spotify´s topplista.När rummet är rent ska jag duscha och skriva en artikel. När det är klart kanske jag ska träffa Carro men det är inte bestämt än.

Skolan har som sagt upptagit en stor del av min tid den här veckan men jag tror att allt pluggande har lönat sig för det känns som att det går ganska bra just nu. Matteprovet kändes jättebra och jag hoppas på mvg.

Igår fick jag en annan film på när jag tävlar. Anna hade en mycket bättre kamera än vår så det blev väldigt bra bildkvalitet så det var jättekul!

Igår var jag hemma hos Sonja innan träningen och såg Notting hill (Världens bästa film efter the notebook) operationen hade gått bra och hon var ganska pigg.



Hörs senare!
Kram,Linnea

Huvudsäsongen börjar.

Sitter hemma och pluggar matte i väntan på att Sonja som opereras idag ska höra av sig. Mår hon hyfsat bra åker Jag dit en stund och håller henne sällskap. Idag kom det nya träningsschemat för huvudsäsongen. Det vär inge vidare bra...max en timme is per dag även fast vi önskade att dom skulle lägga ihop så att vi inte behövde träna lika många dagar. Såhär ser schemat iallafall ut: Måndag: LEDIG Tisdag: Is 19-20 Onsdag: Fys 18-19 Is 19-20 Torsdag: LEDIG Fredag: Is 18-19 Lördag: LEDIG (Ridlektion) Söndag: Is 12-13 Balett 13-14 Hörs senare Kram, Linnea

En film ifrån tävlingen i helgen:)


Tävling!

Kom nyss hem ifrån skk-pokalen. Det gick jättebra att tävla idag!På uppvärmningen gick det ganska dålig så jag hade jättelåga förväntningar så nu känner jag mig jättenöjd! En liten gullig pokal fick jag också och jättebra kritik. Nu ska jag packa upp väskan och ladda upp filmen på när jag åker så jag kan lägga upp den senare. Nästa tävling är om drygt en månad (19-20 Nov) så nu är jag jättetaggad på att förbättra mig tills dess!:)

Här kommer en bildbomb med oredigerade bilder ifrån idag:)

Jag och söta lilla Victor

Victor, jag och Astrid:)


Ett glatt gäng Sask:are ifrån klasserna: Ungdom 13C, Ungdom 15C, Pojkar C och Junor C:)



Såhär går det när vi tappar tålamodet...;)

Jag:)

Min fina uppsättning som Sonja fixade:)



Ha de bra!
Kram, Linnea

Tävling på lördag!

Igår hade vi en extrainlagd träning inför tävlingen. Den gick bättre än förväntat och Jag lyckades stå min lutz-axel som Jag inte klarat på länge så Jag återfick hoppet om att det ska gå bra på lördag. Haha. Idag har Jag i allafall laddat upp inför tävlingen med en naprapat-behandling och imorgon ska Jag och Sonja köpa det som saknas (strumpbyxor, hårgrejer mm.) Nu är Jag på väg till skolan. Hörs sen! Kram, Linnea

Söndag 9 oktober

Igår sov jag hemma hos Cornelia i hammarby sjöstad. Vi kollade först på skräckfilm men sen gick vi över till gamla kärleksfilmer och slutade med Sandor /slash/ Ida. Jag har sett den filmen så många gånger och även om den är bra börjar jag verkligen tröttna på den nu.

I morse (Vid lunch) åkte jag till stallet och hade ett skötarmöte innan jag åkte hem för att städa. När jag hade städat skjutsade mamma mig till träningen. Vi skulle åka med dräkt eftersom det var näst sista träningen innan tävlingen idag.

Imorgon har vi träning i Husby och det är alltså den sista träningen innan säsongens första tävling så den är viktig! Dessutom är det i Husby vi ska tävla så vi måste vänja oss lite vid att åka programmen där. Det finns en risk att jag måstevända hela programmet bakvänt för att det ska bli rätt mot domarna men jag hoppas att jag slipper!

Nu ska jag sova!
Gonatt, Linnea

Snygging...

Ridlektion 8 Oktober

Red Nougat igen och övade på övergångar. Vi skulle rida in på medellinjen och göra tre övergångar först från trav till skritt och sen från trav till galopp. Nougat var nästan lite stark och bet tag i vänster sida. Jag har aldrig varit med om att han gjort så förut så hade ingen aning om hur jag skulle lösa det på just honom. Tror att jag klarade det ganska bra för Mikaela tyckte att det hade sett fint ut. Nu efteråt känner jag i ljumskarna att jag kanske inte riktigt slappnade av och släppte ner benen. Nu får jag inte rida på två veckor för på lördag tävlar jag och veckan efter är det teorivecka så då är det inte heller någon ridning.

Kram, Linnea

Friday

Skulle egentligen ha tränat idag men jag har fått någon konstig vana att vakna klockan tre på natten av olika konstiga drömmar och har alltså inte sovit så bra senaste veckan. Därför är jag sjukt trött idag och känner mig nästan lite sjuk. Just nu ligger jag och kollar på Gossip Girl och min bror är så gullig att han kanske ska åka till ica och fixa lite fredagsmys:)
Ha en bra helg nu!

Kram, Linnea

Mysig torsdag

Igår slutateda jag skolan klockan halv 1. Jag och Jamila stannade kvar och förberedde en presentation och då ringde Carro och vi bestämde att vi skulle luncha tillsammans. Så medan jag satt i skolan åkte Carro in för att möta mig. När hon sett min skola en snabbis och presentationen var klar gick vi och åt lunch.

Vi skulle gå på bio med Sanne på kvällen och se Apornas planet men eftersom klockan var tre när vi ätit upp gick vi hela vägen från vasastan till gamla stan och pratade. Vid gamla stan tog vi tunnelbanan och mötte upp Sanne.

Filmen var väl helt okej men jag hade hellre sett friends with benefits om jag ska va ärlig. Sanne vill bara se apornas planet för att han som spelar Draco Malfoy i Harry Potter skulle vara med. Haha, hon är söt Sanne. Det var skönt att träffa mina vänner och prata om allt och ingenting men sen när jag kom hem var jag tvungen att plugga in hela presentationen också innan jag kunde sova.

Kram, Linnea

hösten, början på ett oändligt mörker...

Om hösten inte skulle betyda att vintern var på väg skulle jag gilla årstiden. Alla vackra färger och den friska luften som luktar så gott. Men jag får tyvärr alltid panik så fort löven faller för det är ett tecken på att vi går mot mörka och kalla tider.








Kram, Linnea

Kanelbullens dag osv...


Såhär fint ser det ut på min gata just nu. Det är alltid så fint här på hösten för det blir så fina färger på träden.


Idag har jag sluppit fysikläxförhör, spelat spel på engelskan och diskuterat åldersskillnader i förhållanden på svenskan. På vägen hem köpte jag en kanellängd som jag bjöd morfar (som är här och renoverar mammas praktik) på när jag kom hem. Sen gick jag och la mig och sov en stund.

När jag vaknade gjorde jag nudlar och åt ytterligare lite kanellängd. Det kan vara det godaste fikabröd jag vet.


Nu ska jag sätta mig och försöka plugga lite matte.

Kram, Linnea

Måndag 3 Oktober

Gick i skolan från 8-12.30 och när jag kom hem satte jag mig och pluggade lite. Fysiken gjorde jag, precis som psykologin tidigare, i bilen på väg till träningen. Mellan 7-8 hade vi fys och sen hade vi en timme is mellan 8-9. Tur att jag har en snäll mamma som skjutsade mig dit och hem för annars hade jag varit hemma jättesent.


Husby ishall

Det här var i alla fall den sista träningen innan testet på torsdag. Jag har fortfarande inte bestämt om jag vill testa eller inte. Jag känner mig inte redo och det är så hemskt att testa när man är osäker för då blir man dubbelt så nervös.

Nu har jag blivit anmäld till två tävlingar den här säsongen;

15 Oktober - SKK pokalen Junior C

19-20 November - Täby Junior C

Den första tävlingen ska även Sonja tävla men sen ska hon operera axeln så då kommer hon vara borta jättelänge:( (Det suger!) Så på tävlingen i Täby får hon sitta på läktaren om hon orkar:P

Kram, Linnea


Söndag 2 Oktober (Lite sen jag vet...)

I söndags var jag alltså i stallet mellan 07.00-17.00. Jag var allt i allo och fikautdelare. En ganska skön funktionärsroll faktiskt. Klockan 5 kom mamma och hämtade mig i stallet och skjutsade mig direkt till träningen. Jag var som ni kanske förstår väldigt trött men det gick ändå ganska bra. I bilen fick jag plugga psykologiläxan och den fastnade faktiskt bättre än den borde ha gjort. Det var sjukt skönt att sova efter denna dag.
Kram, Linnea

Träningsbyxor

Sitter och kollar runt lite på olika träningsbyxor. Jag behöver verkligen ett par vanliga såna. Just nu tränar jag i konståkningsleggings men det är inte så snyggt om man ska ut och t ex springa. Jag tycker också att det är snyggt att träna på isen med joggingbrallor så nu gäller det bara att hitta några snygga till ett bra pris:)
Har du något tips på bra byxor?


Kram, Linnea

Hoppning

Fick inte rida Nougat idag utan det blev en helt annan häst för mig. Gabon heter han och är den yngsta hästen vi har just nu (född 06). Det kändes riktigt konstigt att sitta på honom, han är inte alls lik någon av hästarna jag ridit på slutet så jag visste inte riktigt hur jag skulle göra. I början var han mest seg och vinglig men mot slutet gick det mycket bättre. Han är ganska söt även om han är lite ung och osäker. Efter ridningen stannade jag kvar i stallet och städade lite inför Lokaltävlingen imorgon. Jag ska alltså vara i stallet klockan 7 för att dela ut fika och agera springpojke om hjälp behövs. På kvällen är det tänkt att jag ska träna men vi får se om jag orkar det, det finns en risk att jag är sjukligt trött.


Gabón på sommarbete. (Bild ifrån ridskolans hemsida)

Kram, Linnea




Träning, soppa och Idol

Rubriken säger ganska mycket om gårdagen. Den började med skola och fotografering och sen fick vi sluta klockan 4. Klockan 6 hade vi balett fast det blev fys istället. Sen hade vi vår middagspaus mellan 7 och 8. Då åt jag och Sonja soppa i cafeterian. Hon tyckte att den var jättegod men jag hade ingen matlust.



Isträningen mellan 8 och 9 gick dåligt. Jag var så himla trött och efter i huvudet. Iza skarattade mest åt mig och kallade mig zombie men jag var glad ändå. Min bror och far kom och hämtade mig så resan hem gick dubbelt så fort än vanligt vilket var väldigt skönt. Hemma kollade vi på Idol och åt pepparkakor och salta jordnötter. Nu ska jag snart åka till stallet och jag förstår inte riktigt hur jag ska hinna med allt i helgen. Har både plugg, träning och en massa tid jag måste spendera i stallet. Hoppas det löser sig.

Kram, Linnea

RSS 2.0