Hemligheten bakom starka och friska naglar


Vad dina naglar växer till för form är svårt att göra något åt. Formen har vi fått den genetiska vägen. Hur starka naglarna är och hur långa de kan bli innan de går av eller fnasar sig kan man däremot ofta påverka. För vissa är det dock lättare än andra.


Jag har turen att ha naturligt "kloformade" naglar och de är därför också hyffsat starka. Problemet för mig blir istället att mina naglar efter en viss längd kröker sig så mycket innåt att det blir fult och fingrarna svåra att använda. Jag har fått många fina komplimanger om mina naglar och många undrar hur de kan vara så starka. Därför tänkte jag ge er några tips på hur man kan förbättra nagelkvalitén lite extra.


1. Om man som jag målar naglarna regelbundet betyder det också att man utsätter sina naglar för mycket nagellacksremover. Detta skadar nageln enormt och vi måste därför hjälpa den att "återhämta" sig innan vi målar på ett nytt lager lack. Aceton, ett sorts alkohol som är vanlig i nagellacksborttagningar, torkat ut nageln så mycket att man bara efter några sekunder efter användning kan se att nageln fnasar upp sig. Var därför snabb med att skölja nageln under vatten så att acetonet spolas bort.

2. När du tagit bort lacket ifrån alla fingrar och sköljt dom under vatten är det viktigt att polera nagelns yta. Detta kan du inte göra mer än ett par gånger i månaden för annars tunnas nageln ut. Det som händer när man polerar nageln är att man hjälper den att producera sin egna återfuktning och olja. Ytan blir blank och skyddas mot missfärgning och uttorkning.


3. Efter att ha polerat nageln skulle jag rekomendera en nail-strenghtner, en vätska som penslas på nagelspetsen och stärker den så att den blir hårdare. Ta inte detta för ofta för då förlorar nageln sin flexibilitet och kan därför gå av av den anledningen istället. Jag använder en produkt ifrån Mavala som jag tycker har fungerat bra för mig. Nu har jag ganska starka naglar redan så jag använder bara den här produkten ca varannan månad eller något sådant.


4. När nageln sugit åt sig strenghtern kommer den viktigaste produkten av dem alla. Nageloljan. Det finns hur många olika sorter som helst och skulle jag rekommendera en så är det en med d-vitamin i. Annars spelar det inte så stor roll vilken ni använder. Naglarna älskar olja. För ett så bra resultat som möjligt ska man smörja in dem minst två gånger om dagen. Oljan går bra att ha ovanpå lack, det är bara att droppa en droppe på nageln och massera in. Jag använder inte olja riktigt så ofta utan snarare för att återfukta efter att ha användt aceton, men olja gör underverk! Jag har två olika oljor. En ifrån ett märke som heter Premier. Den innehåller olika vitaminer och mineraler bla från döda havet. Den luktar jättegott och är superbra. Den andra kommer ifrån ett tyskt företag som heter Sanct Bernhard. Den är baserad på aprikos-avokado och makidamiannötolja. Den har en lukt av citron. Den här produkten är ganska ny så jag har inte så bra koll på hur den funkar men den är skön att applicera.


5. Avlita gärna med en skön handkräm för att återfukta fingertopparna som ochså blir torra av acetonet. Här är min favorithandkräm, också från Premier.


6. Vet du? Du kan påverka dina naglar innifrån också. Det är den största påverkan du kan göra. Naglar växer fort och blir starka om man äter mycket fibrer. Byt ut havregryn mot fiberhavregryn och vitt bröd mot bröd med fibrer. Pasta med fullkorn eller fibrer smakar lika gott som vit pasta och du får friska, starka och snabbväxande naglar på ett kick! Äter man fiberhavregrynsgröt till frukost varje dag kan naglarna växa en mm varje dag. Det funkade i alla fall för mig.



Hoppas ni har lärt er något nytt! Ta hand om era naglar så kommer de att hålla längre;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0